Vad är föräldrarkooperativ

Vad är ett föräldrarkooperativ

Trollgården är ett föräldrakooperativ som startades 1994. Som medlem i ett föräldrakooperativ får man som föräldrar stor insyn i verksamheten. En förskola kan inte utvecklas utan föräldrarnas delaktighet. Vi behöver varandras kunskap, kompetenser, historia och framtid.


För den pedagogiska verksamheten ansvarar personalen men allt övrigt delar föräldrarna ansvaret för. Det kan röra sig om reparationsarbeten, personalfrågor och inköp.


I ett kooperativ hjälps man åt med det som behöver göras. Varje familj har en uppgift att sköta. Det kan handla om att vara hustomte, sköta inköp eller att vara föreningens kassör. Utöver detta städar varje familj förskolan ca 1 ggr/månad. Och vid personalens frånvaro får man som förälder vara med och arbeta (ca 2 ggr/år efter ett schema).


Att vara kooperativ medlem handlar inte bara om att jobba utan vi har också många glada stunder tillsammans med övriga familjer när det är sommarfest och lucia.


För att en förening ska fungera behövs en styrelse och den består av en ordförande, kassör, några ledamöter och suppleanter, även förskolechefen sitter med i styrelsen. Styrelsen träffas 1 ggr/månad.


Vi som jobbar här

Trollgården har i början av 2018 fått en ny förskollärare/förskolechef, Madelene "Madde". Uppdaterad bild och presentation kommer inom kort!

Lena "Lu"

En av våra två  Lenor. Har arbetat på Trollgården som barnskötare sen 1998 och hennes stora intresse är att pyssla och måla med barnen. Lena är engagerad i orienteringsklubben i Tumba och känner till de flesta av våra stigar i Vårsta området.

Lena Klang

Den andra av våra Lenor. Bor i Sorunda med sin familj. Har arbetat hos oss sen 2001 som barnskötare. Lena K gillar att röra på sig och med barnen leker hon gärna.

Katta

Bor i Vårsta tillsammans med sin man Roger och barnen Albin och Gustav. Katta är utbildad barnskötare men har sedan 1997 arbetat som keramiker. Våren 2015 började hon jobba på Trollgården.


COPYRIGHT ©  |   ALL RIGHTS RESERVED

PRIVACY STATEMENT   |   TERMS & CONDITIONS